de Haes Andelslandbruk

Velkommen til de Haes Andelslandbruk på Thorbjørnrud Hotell!

Vi flytter andelshagen til kjøkkenhagene på hotellet, kan det bli bedre?! Vi har drevet kjøkkenhagen der i tillegg til vår egen andelshagen og skal nå slå disse sammen! Det betyr at vi kun behøver å være på ett sted når ting skal i jorden på våren.

Kokkene som jobber på hotellet har allerede kunnet høste fra hagen i mange år og i 2017 utvidet vi kjøkkenhagen til 2,5 mål og den er nå meldt inn i DEBIO for å bli sertifisert økologisk. Du er også hjertelig velkommen til å høste dine grønnsaker der! Vi skal ha storslagen åpning av sesongen med hagevandringer og workshops så du blir kjent og føler deg hjemme mellom grønnsaksradene.

Vi deler på avlingen

Andelslandbruk betyr at du kjøper en andel i årets økologiske grønnsaksproduksjon før den er dyrket og dermed blir medeier i hele avlingen sammen med de andre andelshaverne. Andelshavere er da også med og bestemmer hva som dyrkes og i hvilke mengder.

Ingen dugnader , bare å hjelpe til hvis du vil.

Selve dyrkingen tar vi oss av, men inviterer til deltagelse for deg som vil lære mer om økologisk hagebruk.

Når grønnsakene er klare høster du som andelshaver selv det du vil ha. Vi sender ut ukentlige eposter som forklarer hva som kan høstes. Andelshaverne høster til sitt personlige forbruk og dekker faktisk grønnsaksbehovet om du er villig til å tilpasse kostholdet etter hva som er i sesong. Et eksempel på ukemeldig kan du lese her. Samme meldingen legges ut på en egen Facebookgruppe som Andelshaverne også bruker til deling av oppskrifter om bruken av de forskjellige grønnsakene. Kokkene står på samme mottager liste og hvem vet er de villige til å dele eller prøve nye oppskrifter.

Kurs inkludert i prisen

Vi inviterer til noen kurs og eller workshops i løpet av sesongen.  Kursene er åpne for alle. Som andelshaver betaler du bare for kursmateriell mens andre også må betale kursavgift. De som vil kan delta på disse og lære mer om praktisk økologisk dyrking.

Skoler, barnehager, omsorg eller integrering

Vi lager også tilpassede andeler for skoler, barnehager og andre innen omsorg eller integrering.

Vi avtaler og tilpasser dette i hvert enkelt tilfelle, ta kontakt! Jord- og hagebruk er pedagogisk og helsebringende i seg selv. Noen skoler ønsker egne kjøkkenhager hos seg, trenger du hjelp til gjennomføring av skolehagen? -ta kontakt med oss!

Åpen hage

Vi legger også tilrette for omvisninger, hagevandringer for grupper, skoleklasser eller andre (grupper) som trenger inspirasjon. Eventuelle kostnader avtales i hvert enkelt tilfelle.

 

Organisering og innmelding

Andelslandbruket organiseres som en forening under de Haes Gartneri, med eget styre (kjernegruppen) som velges blant andelshaverne på årsmøtet. Andelshaverne blir automatisk medlem i foreningen når andelen er betalt. Kjernegruppen er en gruppe engasjerte andelshaverne som passer på at vi gjør det som er vedtatt, er med og svarer og drifter Facebook, forbereder årsmøtet og i det heletatt er med og bærer det hele!

Kontakt

Har du spørsmål? Ta kontakt på: post@utvikling1.nygardweb.no.

Priser og innmelding for 2019

Hvis du har en voksenandel kan du høste så mye som du ville spist selv. En voksenandel tilsvarer altså en persons forbruk av de grønnsakene som til en hver tid er i sesong. Det betyr at forskjellige personer høster forskjellige mengder. Hvis du spiser tre gulrøtter i uka så høster du det når gulrøttene er klare. Hvis du foretrekker kål fremfor purre, så dropper du purren og forsyner deg godt av kålen. Ordningen er tillitsbasert og det er opp til deg selv å passe på at du høster tilsvarende en persons grønnsaksforbruk av de grønnsakene vi dyrker. Andelslandbruk er ikke en profittvirksomhet. Det skal bare gå rundt. (prisene for 2019 er kun indeksregulert og skal godkjennes av årsmøtet)

  • Voksen andel 2019 3650,- (inkl tilbud om kurs, deltagelse i workshops og 15%MVA)
  • Barneandel 7-17 år 1800,-
  • Barneandel <7 år, Gratis andel (ifølge av foresattes voksen andel)

Sendt oss en epost på post@utvikling1.nygardweb.no for innmelding.

Alle som allerede er medlem fra 2018 får tilbud om å fortsette og tilsendt faktura for 2019 andelen i løpet av januar/februar.